Stockholm Halvmarathon

Stockholm Halvmarathon löps i morgon. Starten sker kl. 16:00 utanför slottet. Det är ett lopp med gamla anor. Arrangören menar att upprinnelsen finns att söka redan på 1920-talet när arrangemanget gick under namnet Stockholmsloppet. Loppet har bytt namn flera gånger sen dess, har bl.a. hetat Lilla Maran och S:t Eriksloppet innan det år 2007 blev Stockholm Halvmarathon. Loppet har växt kraftigt i popularitet de senaste åren. I år är 15 158 löpare anmälda, från 69 olika länder. Det är rekord.

Vi kunde inte hålla oss utan hämtade ut startnummer i Kungsträdgården för en stund sen. Lika bra att delta när man ändå är här.

4 kommentarer på “Stockholm Halvmarathon

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s