Årets andra långlänk

är avklarad. Stockholm Halvmarathon blev en alltigenom positiv historia. Att svenskarna kan arrangera har vi fått uppleva åtskilliga gånger tidigare. Stocholm Halvmarathon är inget undantag. En mycket trevlig tillställning med en bana nästan helt i Stockholms innerstad. Efter starten från Slottet, först en runda ut till Vasastan varpå följer ett varv runt Kungsholmen, sedan förbi Gamla Stan till Slussen för att avslutas med en runda runt Söder med målgång vid Slottet.

Jag är också nöjd med mitt eget lopp. Det tror jag frun är också, alltså med sitt eget. Hon har tränat ännu mindre än jag.

Jag hade två målsättningar, en resultatmässig och en taktisk. Jag skulle göra en tid bättre än i Levi, helst under 1:50. För att nå detta beslöt jag att hänga på 1:45-hararna från början, även om jag visste att det var för hårt tempo. Jag lyckades följa hararna i sex kilometer, endast, innan jag måste släppa. Men jag såg skymten av dem ända till 10 km, och det var jag nöjd med. Farten sjönk betänkligt på slutet. Men jag är ändå nöjd med loppet som helhet, liksom med sluttiden strax under 1:48.

Det var ju annars ett fantastiskt vackert och fint löpväder.

8 kommentarer på “Årets andra långlänk

 1. Visste inte att du också var på S:holm halvmaraton. Håller med dig om att det var en trevlig tillställning och bra arrangerat med tanke på förutsättningarna (mitt i stan, mycket folk, minimalt med utrymme för deltagarna etc). Kom dit med låg målsättning pga långvarig förkylning. Siktade på att göra rekord i sämst av 16 hittills genomförda halvmaraton. Chansade ändå och inledde med normal tävlingsfart, 4:17/km. Som visade sig hålla drygt 11 km. Blev helt stum i benen och sackade rejält under återstoden. Klarade under 1:40 (näst sämst hittills). Gör säsongsavslutning med Sju Sjöars loppet inkommande helg. Resan var som helhet lyckad, äldre sonen och sonsonen bor ju i Solna. Två av mina systrar och deras döttrar var också på plats så vi hade trevligt.
  Hoppas du har en bra fortsättning på hösten. Vi träffas väl i arbetets tecken framöver.
  Folke

  • Jasså, du sprang också. Märkligt hur du fått upp farten på ”gamla dar”. Trevligt! För mig är det helt tvärtom, så vi spelar nog i olika divisioner numera.

   Jag har inte sprungit så många halvmaraton hittills. Skulle knappast någonsin ha provat på Stockholm Halvmaraton om jag inte varit där av andra orsaker. Hjälpte till lite med pojkens flytt. Men det var en mycket trevlig ny bekantskap, loppet alltså.

   Vi ses väl på något pedersöreprojekt.

 2. Inte verkar det vara nåt större fel fel på dig, då du springer under 1.48. Det vittnar också om mycket rutin, då du inte kroknade mer trots lite för hög utgångsfart.

 3. Zafira: Nåmen, det var ju ett fint löfte, något att se fram emot. Lycka till med förberedelserna!

  Jag gillade också designen på medaljen, därför visade jag upp den.

  ps. av någon anledning går det inte att svara på kommentarer på min egen blogg för tillfället. Jag har gjort upprepade försök halva kvällen. Så nu svarar jag i form av en ny kommentar, vilket tycks gå. ds.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s