Kollekt på krogen

När jag var i Italien helt nyligen hamnade jag på krogen i Cavalese. Inte så att jag skulle ha befunnit mig i dåligt sällskap på något sätt. Nej, tvärtom! För sällan har jag haft så gott sällskap. Kolla nu bara bilden!

Och så bars det faktiskt upp en kollekt också. Det var ingen mindre än Anette Bøe (skidåkare på 80-talet med flera VM-guld)  som gick med håven. Hon är ambassadör i ett sällskap som heter ”Aktiv mot kreft” och samlade in medel för cancervården. Självklart öppnade vi börsarna då.

Känner någon igen mitt sällskap på bilden?
Ledtråd 1: Personen till vänster, dubbel världsmästare. Han till höger, världsmästare och olympisk mästare.
Ledtråd 2: De är inga skidåkare.

17 kommentarer på “Kollekt på krogen

  • Så länge du funderar skall jag hjälpa till med ledtråd nr 3.

   Det handlar om sommarsporter i första hand. Båda är svenskar. Viktiga årtal är 1976, 1991 och 1995.

 1. Tyvärr Bogart! Han till vänster ser bekant ut. Men jag står i likhet med mister Paro med tummen i munnen. Finländare är de åtminstone inte! 😀

  • Visst är det! Grattis till två rätt! Bra utlistat. Det hade nästan varit värt ett pris. Men det får bli till nästa gång. 🙂

   Jörgen var ju inte enbart orienterare. Han var bäste svensk på Stockholm Marathon och svensk mästare 1993.

   Jörgen kör långlopp på skidor alltid då och då. Vi håller ungefär samma klass. I Dolomitenlauf i år hade vi en dust på sista gärdet, även om jag inte märkte det.

 2. Lite mer fakta ännu. Båda jobbar på PWT Travel där Jörgen också är delägare.
  http://www.pwt.no/
  Det handlar således om sportresor framför allt. Orientering och skidåkning har länge funnits på programmet. Som nyhet har de cykelresor. Det är förståss där som Bernt kommer in i bilden. Jag lovade föra hälsningen vidare att om något cykelgäng vill förlägga sin träning till varmare breddgrader så erbjuder PWT och Bernt skräddarsydda lösningar. Haka på!

 3. Jörgen har ju åxå sprungit i dina trakter, deltog ju några gånger i Femmans orienterings jippo, vid ruinerna eller hovrättsparken, kan åxå ha varit vid sportplan i Kvevlax, eller utpå Vasklot. Var ju kompis med Peter Ivars bl.a.

  • Ja, det gissar jag att han har gjort. Jag kom mig aldrig för att gå och se på dessa jippon.

   PWT (Park World Tour) hette visst touren då. Jag har inbillat mig att namnet PWT kommer just från denna tour. Fast det vet jag inte, har aldrig kommit att fråga.

 4. minns jag rätt så var det 4 världsmästare på nåt av dessa ol-jippon i början av 90-talet,
  Jörgen M. Petter Thoresen, Kari Sallinen, och möjligen Liisa Veijalainen.
  Det var väl Smedsbypojken Anders Vestergård som var en av dragarna för
  dessa jippon. Kanske Anders,Jörgen och Peter Ivars hade ett samarbete för
  att ta orienteringen ut till städerna/parkerna.

  • Jo Anders hörde nog till eldsjälarna för denna satsning tillsammans med Jörgen, och kanske några till. Anders var väl någon slags president för arrangemanget.

   Säkert ett lyckat koncept att marknadsföra och lyfta fram orienteringen .

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s