Gikk på ski

Under den gångna veckan i Levi har jag gjort som norrmännen brukar säga, jeg gikk på ski. Bara med den skillnaden att jag verkligen GICK. Det brukar norrmännen sällan göra.

Men det gäller för en gammal att att hålla ihop. Det blir ohjälpligt en chock för kroppen att plötsligt stå på skidor varje dag. Fast man vänjer sig överraskande snabbt. Det har jag konstaterat många gånger. Efter de tre första dagarna brukar det värsta vara över.

Det var milt väder, runt nollstrecket, från tisdag och framåt. Och det passar mig ganska bra. Åtskilliga gånger har kylan ställt till bekymmer. Vallningsproblemen som eventuellt uppstår vid milt väder är ju lätta att kringgå. Man tar till skejtingskidorna. Fast de är extra jobbiga att gå med!

Veckan i siffror:
Antal länkar: 5
Summa distans: 144 km
Totaltid: 11:53:30
Medelhastighet: 12,6 km/h
Medelpuls: 152

Tacksam över möjligheten att åter ha fått skida i fina spår drar jag nu hemåt. Det blir som vanligt att reda upp på jobbet efter allt lorvande. Och huset skall julstädas. Men det hinner jag självfallet med. Gardinbyte ingår nämligen inte alls i åtagandet.

4 kommentarer på “Gikk på ski

 1. För att inte behöva byta valla under mitt enda par klassiska skidor, brukar jag också ta skateskidorna när temperaturen närmar sig 0. Under de 3-4 vintrar jag skatade på Kyro älv lärde, vände jag mig att skata riktigt sakta. Så sakta täcks jag inte skata i spåret om det är andra skidåkare där.

  Jag tycker du fick ett bra saldo från skidveckan. Jag har inte skidat en meter än. Det spelar inte så stor roll, eftersom jag inte deltar i några lopp.

  • Jag är mycket nöjd med veckan. Det skulle sitta bra med lite snö här hemma också. En någorlunda sammanhängande säsong är alltid att föredra. Första start har jag tänkt mig redan i januari.

 2. Vore härligt med snö som i Lappland! Här hemma har jag kört med Starts Pikaluisto/hurtigglide/snabbglid pga att skidorna är så slutkörda av stenföret. Fäste behövs inte – det kan man ta på stenarna!

  • Säg inte annat! Tyvärr är snöläget dystert så långt ögat når.

   Pikaluisto är inte att förakta. Tidseffektiv glidvallning. Det har blivit mer och mer för mig på senare tid. Men det blir dyrt. Flaskorna försvinner varje gång man flyger! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s