Rovfågel i slips

Här ser ni en fågel som klätt upp sig. Lägg märke till den fina nylonslipsen!

Slipsen har den ändå inte satt på sig frivilligt. Höken hade tyvärr fastnat i ett grovmaskigt nylonnät och skrek på hjälp. Här har den just blivit losskuren, så den klarade livhanken.

6 kommentarer på “Rovfågel i slips

 1. Det verkar som om du tappat din papperslapp. Jag har kvar din avhandling om du ångrar dig.

  Inläggsnavigering← Klart för slutsyn
  35 →

  Aug12
  2012Fenomenet hsg

  På Bloggen.fi har en tygellös debatt upprört känslorna de senaste veckorna. Trätandet har sin upprinnelse i signaturen ”hsg” som flitigt kommenterat på vissa utvalda bloggar under många års tid. Debatten har innehållit onödigt mycket smutskastande. Osakliga och fula påhopp har det tyvärr funnits gott om. Det hela är mest bara tråkigt.

  Några verkar känna personen hsg men för de allra flesta torde han vara mer eller mindre anonym. Åtminstone för mig. Enda jag vet om honom är att han har sina rötter i Närpes och bor i Solna. Däremot har jag ju en uppfattning om honom tack vare hans flitiga kommenterande. Huruvida bilden stämmer med verkligheten är sedan en annan fråga. Jag föreställer mig honom som en mycket intelligent person. Han är bildad utöver det vanliga, har åsikter om det mesta och ett gott minne. Hans kommentarer på bloggen är ju synnerligen faktaorienterade. På min skala skördar han därmed många positiva omdömen. Men också några negativa. För han har ett enormt behov att nå ut med sina åsikter och vill gärna ha sista ordet. Att tillrättavisa oss mindre vetande ser han tydligen som en av sina livsuppgifter. Fullständigt respektlöst i några fall, tyvärr.

  Helt klart är att hsg är kontroversiell. Själv har jag inte hamnat i någon större dispyt med honom. Han har några gånger knäppt mig på näsan, också när jag skrivit på egen blogg. Inget jag uppskattat direkt men jag har överlevt genom att räkna till tio.

  Några vill göra gällande att upprinnelsen skulle ligga i diskussionen om musik och musiksmak. Det håller jag inte alls med om. Det är hsg:s agerande under många år som är grunden. Det är närmast kemin som inte fungerar, det är min bestämda uppfattning.

  Att vi mindre vetande österbottningar mår dåligt och lider av dålig självkänsla har hsg varit mån om att påpeka. Och vem vet, han kanske har helt rätt. Lite förvånande är kanske hans sätt att ständigt tillrättavisa. Förbättrar det självkänslan? Att hsg är beredd att satsa egna pengar i en forskning om varför hans åsikter inte gärna accepteras hjälper inte någon. Det berättar på sin höjd något om hans generositet. När allt förtroende är förbrukat är loppet vanligtvis kört.

  Detta inlägg är förmodligen helt onödigt, liksom de flesta andra på denna blogg. Men jag ville framföra min åsikt eftersom jag rört mig en del på Bloggen.fi och tangerat diskussionen vid några tillfällen.

  • Nej, jag har inte tappat den. Det skulle vara vårdslöst, den är ju delvis din egendom.

   Trots att delar av debatten var bra så är storyn ingen större prydnad. Det var visst en sommarvals om ingenting. Jag lyfte den till sidan.

  • ”Fenomenet hsg”

   Jag vill ha allt för öppen ridå.

   ”Trätandet har sin upprinnelse i signaturen ”hsg” som flitigt kommenterat på vissa utvalda bloggar under många års tid. Debatten har innehållit onödigt mycket smutskastande. Osakliga och fula påhopp har det tyvärr funnits gott om. Det hela är mest bara tråkigt.”

   Och detta skulle bara vara en Bedårande sommarvals om ingenting alls? Mitt smutskastande och mina osakliga och fula påhopp kan du väl redovisa då jag ger dig lov. Du lyfte även åt sidan lögner och sanningar om mobbmamman.

   • Kanske jag dammar av inlägget ännu, vi får se.

    Det var ett direkt citat av dina egna egna ord när jag skrev ”Sommarvals om ingenting”, så det behöver vi knappast orda om. Och nu är jag plötsligt också skyldig när det gäller ditt gräl med tredje part.

    Mitt inlägg var kanske till vissa delar otydligt. Men efter mer än 20 kommentarer, några av dem längre än själva inlägget, borde rimligtvis det mesta vara utrett. Varje ord och mening blev analyserad. Men ännu är vi kvar på ruta 1. Du vill inte fatta! Nu skriver jag för tredje och sista gången: Jag har inte tyckt att du smutskastat, du har inte haft den stilen, åtminstone inte i de kommentarer som jag råkat läsa.

    Någon andra omgång i detta ämne blir det inte! Min blogg skall inte innehålla käbbel. Det försöker jag se till.

    Alla är välkomna med kommenter, gärna som hör till ämnet. Men som sagt, något käbbel skall det inte vara!

 2. Inget käbbel skall det vara. Lägg in din avhandling “Fenomenet hsg” på bloggen.fi
  där den hör hemma. Motivera varför du skrivit avhandlingen.

  Det började med att du hoppade på mig. Först i dopingdebatten 9 juli 2011, sedan 25 juli 2012 på Herberts blogg där du är lite tydlig och talar om åratal av trakasserier, nu 12 september 2012 en ambitiös rubriksatt avhandling i ämnet “Fenomenet hsg”

  Om kallar det du gjort för avsiktligt eller av misstag bryr jag mig inte om. Du kunde ha låtit bli och du kan inte göra det ogjort. Hur mycket du än raderar och kamouflerar så biter det sig fast.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s