Deprimerande läsning

En av dagens nyhetsrubriker lyder: ”Helsingfors testar robotar i äldrevården”. Läser man vidare visar det sig, lyckligtvis, att det ännu inte handlar om några avancerade vårdprocedurer. Men bara idén är sorglig tycker jag. Nyheten ger en tydlig fingervisning om vart vi är på väg.

Vi lever i ett land där man har en övertro på tekniken. Politiker och beslutsfattare är lyhörda så fort ordet inbesparing nämns. Teknokraterna har fritt fram utan att den enskilda människan tillfrågas. Det är en ytterst tråkig utveckling vi bevittnar.

2 kommentarer på “Deprimerande läsning

  1. Bedrövligt. Man får hoppas på ett tekniskt geni när vi hamnar på hemmet så programmerar vi om robotarna (((( 😀 )))))

    • Mycket bra idé! Du är ett geni! Det är ju så man måste se det, att vända problemet till en möjlighet. Nu gäller det bara att hitta den rätta programmerarkompisen. Jag har inte så mycket tid på mig heller.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s