Obegripligt

Ett nytt dråpslag mot skidsporten i Finland. Nyheten som kom idag att Juha Lallukka testat positivt på ett tillväxthormon är fullständigt obegriplig. Att hoppas på en begriplig förklaring är antagligen att hoppas för mycket.

Det är en enorm skada. Såret är ännu inte på långt när läkt efter händelserna i Lahtis för 10 år sen. Nu kommer läkningstiden ytterligare att förlängas. Vilka de ekonomiska förlusterna blir vet ingen.

Oberoende om Lallukka har kontrakt eller inte så har han ett ansvar. Det har alla som drar på sig landslagsdressen. Det är också skidförbundets sak att ställa möjligast hårda krav på alla inblandade.

Man undrar ju hur Lallukka har resonerat. Om han blir fälld kastar det ohjälpligt en skugga också över Oslo-VM. Inte enbart över honom utan även över det finska laget. Har Lallukka funderat i dessa banor någon gång?

Det kan inte vara speciellt muntert för någon av de finländska skidlöparna att nu resa till Sjusjøen. En bättre upptakt på säsongen hade jag nog önskat.

4 kommentarer på “Obegripligt

  1. Det är bedrövligt att somliga inte lärt sej samt tänker på de andra. Hoppas det är sista gången vi behöver höra om doping i detta land. Mvh

  2. Det är inte lätt att bibehålla entusiasmen – men på något sätt är det lättare idag än för 10 år sedan…men vinterns svärord i skidkretsar blir säkert ”Voi Lallukka”!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s