Höghöjdsproblem

Vistelse på hög höjd har alltid ställt till problem. Så också för oss. Redan första morgonen i Davos började bekymren. Hotellet erbjuder den något ovanliga servicen att gästerna får koka sina ägg själva. Allt för att äggen skall bli precis lagom för var och en.

Vi som är från landet, från plattlandet dessutom, hade ingen hum om hur man kokar ägg på hög höjd. Nej, vi kokade som vi alltid hade gjort. Med den påföljden att äggen rann alldeles hejdlöst. Men då trädde våra norska vänner till. De undrade om vi inte begrep att man måste koka extra nu när vi ligger på hög höjd. Vi informerades vänligt om att man kan räkna en minut extra för varje 1000 höjdmeter. Det betyder en och en halv minut extra i Davos. Nu är äggkokningsproblemen historia för vår del. Sju minuters ägget i Davos blir precis som fem och en halv minuters ägget hemma. Perfekt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s