Med vilken sannolikhet?

Måste få berätta om en händelse en dag i september förra året.

Jag hade nån dag innan skickat en offert åt en av våra kunder, vi kallar honom M.  M satt på sitt kontor med offerten framför sig och försökte ringa mig på vårt kontors telefonnummer. I misstag slog M fel nummer. Men det gjorde inget, jag var ändå inte anträffbar på kontoret just då eftersom jag råkade vara på lunch.

Jag var som vanligt lite sent på lunch, för restaurangen var helt tom. En annan eftersläntrare, P från ett annat företag, kom ungefär samtidigt och satte sig vid mitt bord. Vi är bara lite bekanta genom att vi ibland äter på samma ställe. Alltså vi var endast två personer för tillfället i restaurangen.

Efter en stund ringer P:s mobiltelefon. P svarar och jag kan inte undgå att höra hur P genast börjar förklara att ingen sån person jobbar hos dem. P försöker övertyga personen i andra änden att denne ringt fel, men tillägger att ”det sitter faktiskt en person med det namnet här bredvid”. P förstod inte vad han skulle tro men räckte snabbt sin telefon åt mig. Jag svarade med mitt namn och det visade sig att det var vår kund M som ringde. Det tog en god stund innan vi kunde diskutera M:s verkliga ärende, såpass överraskade och paffa var vi.

Det som egentligen hände, efter diverse utredningar, var att när M skulle ringa vårt kontor så slog han en siffra fel. Han kom i stället till P:s kontor. Ingen fanns för tillfället på det kontoret, men P fick samtalet eftersom han hade vidarekopplat telefonen till sin mobil.

Jag klarar inte av att räkna ut sannolikheten för att en sån här sak skall kunna inträffa. Och det behövs väl inte heller. Men man kan väl påstå att eftersom M inte ringde mig direkt på min mobil så var P enda personen i hela världen han kunde ringa just då för att få tag i mig. Och till P kom han genom en felringning.

6 kommentarer på “Med vilken sannolikhet?

  1. Det var som när en ”gammal” pojkvän som jag inte sett eller talat med sen 70-talet skulle ringa och köpa ett fordon. Genom att slå fel nr så kom han till mig. Vi fick en intressant pratstund. Fast ibland tvivlar jag på felringningen. Han kan ha forskat fram mitt nr och bara skyllt på den. Din historia var ett strå vassare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s