Försöker lära mig cykla

Cykling är inte min grej, inte ännu åtminstone.

Jag skulle gärna cykla, men det går bara inte. Jag har gjort några
försök vid ett par tillfällen tidigare, utan att jag lyckats vänja mig.
Min bak är fel konstruerad tror jag. Eller så är jag bara så mycket
efter i utvecklingen. Om cykeln skulle ha uppfunnits 1000 år tidigare
skulle antagligen också min anatomi ha hunnit anpassa sig till
cykelsadeln.

Det harmar lite. Rent ideologiskt skulle cykeln passa mig bra. Den är
både ett miljövänligt transportmedel och ett hyfsat motionsredskap.

Nu försöker jag åter en gång anpassa mig till cyklandet. För att inte
behöva skylla något på min gamla hybridcykel, så lånade jag Håkans
racer. Om testet faller väl ut köper jag en egen. Jag har varit ut
några gånger. Det har blivit fem timmar i sadeln, men det ser verkligen
inte lovande ut. Baken är sjuk, ryggen värker och vaderna vill lätt
krampa.

Men jag är en ganska envis typ.

18 kommentarer på “Försöker lära mig cykla

 1. Om du går in på en cykelaffär så finns det flera olika modeller av sadlar att välja mellan. Du kanske har en opasslig. Jag köpte en ny cykel, men gick sen tillbaks och fick sadeln bytt gratis. Där kan de säkert ge dig råd vad som är bra.

  • Visst, det finns många olika modeller. Jag försöker som bäst vaska fram en. Har ännu bara inte lyckats. Är inne på ett nytt spår som bäst.

 2. Men du måste nog ge till tåls.. det tar väl nån dag före baken vänjer sig med att sitta på den där hårda sadeln.. Men du verkar ju vara den envisa sorten som inte har tålamodet att låta det sakta till väga 😉

 3. Var det så att du har tålamod?Kesä hengittää,kan man säga det bättre på svenska?Börja bara inte med för långa sträckor…
  hudde

 4. Jag har också börjat träna cykel i vår. I början känns det som om inte baken skulle hålla men hav tålamod det blir bättre. Kanske vi möts någon gång på träningsrundan. God fortsättning med träningen!

 5. För mig domnar onämnbara partier av anatomin efter fem km med de bästa sadlarna jag har råd med, mycket tidigare med dåliga… ingen chans att jag skulle slösa mitt tålamod på dylikt! Lycka till, dock!

 6. att vaderna krampar är väl inte cykelns fel…träningsvärk kallas väl det, baken ”nöter” nog in sig, skaffa cykelbyxor med sämskskinn inlägg

  • Jag har försökt anamma cykelexperternas råd och hållit cadensen hög (över 80 varv/minut). Det är en betydligt högre frekvens för benen än jag är van med från löpningen. Det är ansträngande för vaderna när en cykeltur pågår relativt länge och man inte är van. Men förhoppningsvis ett övergående problem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s