På skidor i kölden

Efter en onödigt lång paus blev det äntligen ett skidpass igen. I Levi. Levi sviker sällan och gjorde det förståss inte i dag heller. Här är dryga halvmetern snö och spåren var fint preparerade som vanligt. Som järnvägen!

På kallare sidan var det visserligen. Men det gick att skida utan större problem. Termometern visade -18 vid stugan och detsamma visade termometern vid konstsnöspåret. Någon trängsel i spåret var det sannerligen inte. Det var inte många åkare man såg till. Men två cyklister som höll till i skidspåret skidade jag förbi.

Det finns många spåralternativ för tillfället men jag valde trots det att köra ”hemmabanan”, alltså konstsnöspåret och Isoporo. Dels är det bekvämt och dels ville jag hålla mig nära stugan när det ändå var rätt kallt. Det blev tre varv, vilket jag är nöjd med. Annars var glidet överraskande bra trots det knarrande föret.

Levi01120114

Image by iPhone

4 kommentarer på “På skidor i kölden

    • Vad gör cyklisterna i skidspåret? Ja, den frågan ställde jag mig också. Men det har visat sig att skidspåret har en enorm dragningskraft. Har du kanske också känt den? 🙂 Under åren har jag hunnit möta fotgängare, löpare, hundförare, mopeder, ryttare, renar och nu då också cyklister. Tåget är väl det enda som jag inte sett. Men som svar på frågan: De cyklade!

      Till dessa cyklisters försvar skall ändå tilläggas att de hade extra breda däck (inga vanliga MTB-hjul) på cyklarna, så de förstörde inte banan på något sätt. Mer irriterad har jag blivit på ryssarna som när de är här på träningsläger ordnar löptävling i skidspåret.

  1. All denna aktivitet tyder på att dagens skidspår är så välpreparerade att de lämpar sig för mycket annat än skidåkning.Kanske man borde fixa skilda banor för våra ystra östra grannar att roa sig på.

    • Stämmer. Banorna är välpreparerade, åtminstone på dessa breddgrader. Vi skall samsas i de spår som finns, med företräde för skidåkarna i just skidspåret. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s