Jizerská 50 inställt

Långloppet Jizerská Padesatka som skulle gå inkommande helg är inställt. Det varma vädret gäckar arrangören även i Tjeckien.

Jizerská 50 skulle samtidigt ha varit första deltävlingen i Swix Ski Classics. En arrangör i Schweiz är nu villig att med kort varsel ordna Swix Ski Classic-öppningen. Antagligen någonstans i Engadindalen.

Tjeckerna hade fått delar av Jizerská-spåret i skick tidigare i vinter men det varma vädret och regnet har tagit all snö. Trist.

Dolomitenlauf blir nu årets första tävling i Worldloppet-serien om knappa två veckor. I Obertilliach finns det snö.

Snöläget 6 januari 2014 vid Bedřichov skidstation,alltså veckan innan Jizerská 50. Bilden lånad från arrangörens hemsida.

Snöläget 6 januari 2014 vid Bedřichov skidstadion, alltså veckan innan Jizerská 50. Bilden lånad från arrangörens hemsida.

2 kommentarer på “Jizerská 50 inställt

  • Jag har väl skidat lite över 200 km på snö och dessutom stakat ca 150 km i Botniahallen. Någon riktig grundträning hade jag tyvärr inte inför säsongen. Det har varit allehanda problem.

   Swix Ski Classics är ju en cup för elitåkare, så det är självfallet inte aktuellt för min del. Men jag har nog åkt alla loppen förutom Årefjällsloppet. Loppet som ersatte Jizerská 50 är ett nytt lopp som heter La Diagonela och skidas i St. Moritz. Det blev klart idag! Det loppet har jag förståss heller inte åkt. Av loppen som ingår i årets Swix Ski Classics program skall jag endast skida Birken.
   Swix Ski Classics loppen är:
   La Diagonela, 12 januari
   Marcialonga, 26 januari
   Konig Ludwig Lauf, 2 februari
   Vasaloppet, 2 mars
   Birkebeinerrennet, 15 mars
   Årefjällsloppet, 29 mars

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s