Tog tillfället i akt

för en gångs skull och följde med på havstur med briggen Tre Kronor. Det är ju inte alltför ofta något sådant dyker upp.

Den tre timmar långa seglatsen blev en ny upplevelse för mig. Jag är nämligen ingen seglare, även om jag ibland inbillar mig att jag ville vara. Det blev en fin tur i kväll, med lagom vind för en landkrabba som jag. Jag överraskades av hur jämnt och fint båten gick, inget ljud, inga krängningar och inte den minsta lilla vibration. Fantastiskt!

Intressant också att se hur smidigt besättningen lyckades vända skeppet i vinden ute till havs. En extra krydda för oss passagerare var att vi fick vara med och dra i tamparna när något segel skulle hissas. Och soppan som serverades nere i ruffen var också kryddad, men precis lagom.

Seglats med briggen Tre Kronor i Vassa skärgård 28 september 2013

Seglats med briggen Tre Kronor i Vassa skärgård 28 september 2013

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s