Nya vanor

Till traditionen hör numera ett lapplandsbesök i september. Det brukar vanligtvis bli vid den här tidpunkten och så blev det också i år. Eftersom jag numera äger en terrängcykel tog jag den med. Man måste ju prova nymodigheterna.

Dagens experiment blev en länk blev runt Kätkä och Pyhätunturi på varierat underlag och vidare runt Levitunturi på asfalt. Ca 47 km blev länken totalt. Underlaget varierade som sagt, jag åkte på spånbana (gick mycket tungt), skogsvägar, spångar (nja, jag ledde visst cykeln mest), jämna stigar, steniga stigar och asfalt. Hur många gånger jag var omkull avslöjar jag inte!

Annars så fick jag bra skjuts ner från Utsuvaara. Jag bestämde mig för att inte bromsa eftersom det var bra asfalt. GPS:en visade maxhastigheten 60,2 km/h.

Att cykla i Lappland är inte bättre än att gå. Visserligen hinner man längre på en dag, men man hinner knappast se mera av omgivningen eftersom cyklandet kräver sitt.

Det är inte bara hemma som det råder varmt och vackert sommarväder, det finns här också.

Rutt01120913

2 kommentarer på “Nya vanor

  1. Jösses Amalia! 60km/h! Hmm… misstänker cykeln är trimmad! En mopo sku ju int ha hunnit me dig… Jag antar att du har hjälm, men du får nog börja fundera på något i läder om du ska ha nåt skydd om du vurpar i den farten… 😉

    • Nånej! Nu fattade du fel. Cykeln är inte trimmad, däremot är backen i bra trim, både lång och brant.

      Det är inte i de höga farterna jag vurpar. Tvärtom! Det händer bara när farten tar slut. Men självklart använder jag hjälm. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s