Världsrekordförsök

Stefan Storvall, vallachef för finska skidlandslaget senaste vinter, startar just nu sitt djärva forsök att knipa världsrekordet på rullskidor. Målet är att skida drygt 500 km under det närmaste dygnet! Han kommer att få det svettigt i Larsmo. För att slå det gamla rekordet är han tvungen att hålla ett otroligt högt tempo. Det kommer att krävas en fart som ligger en bra bit över 20 km/h hela dygnet igenom. Det är brutalt!

En av utmaningarna, gissar jag, är att få kroppen att ta upp all den energi som krävs. Stefan räknar med att förbruka ca 20 000 kcal. En sådan mängd skulle jag aldrig få i mig under ett dygn, inte när kroppen arbetar så intensivt. En annan utmaning är vädret. Onödigt varmt ser det ut att bli, dessutom risk för regn senare idag och störande vind.

Men ambitionen finns, och vi håller såklart tummarna! Senast i morgon förmiddag vet vi hur det gick. Så alla från Larsmo-Öja trakten, ut till vägen nu och heja!

8 kommentarer på “Världsrekordförsök

  1. Han e duktig Stefan,men de låter liiite som om vädret kanske kan va den som stoppar honom…jag hoppas han lyckas 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s