König Ludwig Lauf

König Ludwig Lauf, den tyska deltävlingen i Worldloppet, skidades detta veckoslut. Loppet går i omgivningen av den charmiga stadsidyllen Oberammergau.

Jag tajmade mitt första långpass för vintern alldeles perfekt när jag deltog i dagens klassiska lopp. Det är alltid lättare att skida långpassen i sällskap och med ordnad service. Dagens tur blev en rätt bekväm historia. Försökte hålla till på det aerobiska området och missade bara lite. För pulsen steg nog med 20 slag direkt när jag knöt nummerlappen på hotellrummet.

Våren är långt på väg i Bayern. Vi bjöds på ett härligt skidväder både igår och idag.

Det finns mycket för mig att lära ännu om förhållandena här i mellaneuropa. Det är svårt att bli klok på detta. I går var det ca 10 plusgrader och klart solsken. Ändå var snön i spåret alldeles torr och finkornig. Tills idag utlovades samma väder (+12°C är det nu ett par timmar efter att jag gått i mål). Men jag som har ”stinnt ti fata” så vallade med klister. Det visade sig inte vara någon höjdare i det torra och kalla spåret. Men jag kom ju mig runt utan något besvär. De flesta resonerade på samma sätt som jag och satte klister under.

Annars så håller arrangörerna på att förstöra ett bra lopp. Dagen lopp var förkortat till 42 km och skidades som 2 varv runt ett 21 km långt spår. Dagens bana var onödigt flack. Orsaken till omläggningen vet jag inte, men jag antar att det inte bara var av hänsyn till mig som kom hit halvtränad. Hoppas detta var en tillfällig lösning. König Ludvig Lauf har hört till de trevligare loppen vad banprofilen beträffar. Det är i alla fall min åsikt.

2 kommentarer på “König Ludwig Lauf

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s