Pumpen slut

Det handlar alltså om SpinnBodyPump på gymmet. För min del är den över för denna säsong. Jag har haft för vana de senaste åren att hyra ett gymkort för ett par månader, inför upptakten till skidsäsongen. Målsättningen i år var att få ihop till 20 träningspass. Det stannade vid 19 gånger när gymkortet gick ut i går.

Jag har inget intresse av gymträning överlag. Jag föredrar utomhusmotion. Men jag gör ett undantag när det gäller den ledda SpinnPumpen. Den är lagom rolig att delta i. Men framför allt, vinsten ligger i den mångsidiga muskelträningen som BodyPumpen erbjuder för hela övre kroppen. Min åsikt är att den är till nytta för bl.a. skidåkningen. Åtminstone för mig som har en klart ”försummad” överkropp. Ett resultat av ett livslångt sittande.

Visst känner man sig lite udda i pumpsalen bland mestadels kvinnor. Men det tar jag som en man!

Annonser

2 kommentarer på “Pumpen slut

  1. Jag föredrar också utomhusmotion. Jag tycker nog annars bordtennis är roligt, men det stör mig att tillbringa så mycket tid inomhus med det.

    Jag skulle också behöva mer styrka i överkroppen för skidandet. Jag styrketränar nog, men allt för lite.

    Ska du skida Botniavasan? Nåt annat?

    • Botniavasan tvingas jag stå över i år. Tyvärr, tyvärr! Själv är jag förståss skyldig eftersom jag anmält mig till La Transjurassienne, samma helg som Botniavasan. Innan dess måste jag hinna med årets första långlänk. Det blir nu till helgen, med nummerlapp på i König Ludwig Lauf.

      I övrigt är resten av vintern lite öppen ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s