En speciell natt

Dethär dygnet innehåller massor av upplevelser. Det är inte bara dagen med skidåkning mellan Sälen och Mora, det är natten innan också.

Vi som bor i Mora stiger upp tidigt för att hinna till starten kl 8 i Sälen. I natt hade vi planerat väckning kl 03:30 i vår stuga. Men precis som vanligt, vid 3-tiden var det slutsovit för då började de första telefonerna pipa. Det finns alltid oroliga själar.

Efter morgonfrukosten klev vi på bussen kl 04:30. Och just nu sitter jag i den bussen. Jag gissar att vi är framme i Sälen lite före halv sju. Bilkön kryper sakta fram den sista biten. Framme i Sälen väntar dagens första race. Då plockar vi kvickt skidorna ur bussen, tar dem i händerna och rusar vad benen bär. Det gäller nämligen att placera skidorna på önskat ställe i startfållan, givetvis så långt fram som möjligt. Själv kommer jag att söka upp 20:e spåret i startfålla 4.

2 kommentarer på “En speciell natt

  1. Jag önskar diog stor lycka i spåret. Blåbärssoppan lär skall vara väldigt god! Det verkar bli bra väder också. Håller tummarna för dig i dag. Du måste blogga om hur det gått när du har vilat upp dig efter prestationen. Kram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s