Är nu på plats i Mora

för årets Vasalopp. Jag startade hemifrån för drygt 3 timmar sen. Inte så illa med tanke på att de flesta österbottningarna reste ren i torsdags.

Vädret i Mora är mulet, ca -2 grader. Och vädret är det stora samtalsämnet just nu. Och då menar jag det väder som förväntas tills i morgon under själva Vasaloppet. Det är ju vädret som bestämmer vilken vallning det blir. Jag skall nu runda alla traditionella sportaffärer och vallapunkter och insupa all världens visdom i vallningsteknik. Utbud finns minsann. Här sätts den mentala styrkan på prov. Den starke blir plötsligt svag. Visst skall man testa nyheter men kanske inte i ett Vasalopp.

Jag vallade glidet innan jag åkte, fästvallan sätter jag i kväll. Det blir lätt att välja skidor för jag har bara ett par med. Det är oprofessionellt men bekvämt. Lagom för en motionär.

4 kommentarer på “Är nu på plats i Mora

  1. Vilken amatör som far med bara ett par skidor. Lycka till i alla fall, skida allt vad du orkar från början och öka farten hela tiden! Då får du säkert din idealtid.

    Gräsänkan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s