Triathlonfest i Vasa

Den relativt nya triathlonföreningen Wasa Triathlon ställde till med tävlingar i dag med över 200 deltagare. Det tävlades på två distanser, Snabbdistans och Olympisk distans. I snabbdistans ingick simning 400 m, cykling 20 km och löpning 5 km. På Olympisk distans gäller simning 1 500 m, cykling 40 km och löpning 10 km.

Vädret var aningen dystert på morgonen när det var grått och regnigt. Men när Olympiska distansen startade var det redan soligt och varmt. Dessutom nästan vindstilla. Det var mycket lätt att trivas som åskådare.

Det är möjligt att delta för nästan vem som helst. Bara man klarar av att simma, cykla och springa eller gå. Det såg man flera exempel på i dag, åtminstone på snabbdistansen. Själv har jag dock inga förutsättningar att någonsin delta. Simning är något jag aldrig lärt mig.

Det var imponerande, och kanske lite överraskande att se hur bra de bästa faktiskt är. Och hur stora avstånd som uppstår redan efter simningen. Nästan ofattbart. Panu Lieto som vann den Olympiska distansen var snabbast i samtliga grenar och vann till slut med nästan 13 minuter. Och Jussi Lotvonen förtjänar också ett omnämnande. Han blev tredje på snabbdistansen och sprang 5 km på tiden 21:17. Med benprotes!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s