Cykling vid Ylläs

Rutt01150913

Jag hade en förhoppning om att Ylläs skulle erbjuda ett större antal lättcyklade alternativ än de som fanns i Levi. Så visade det sig också vara.

Jag köpte en karta med MTB rutter i Äkäslompolo och planerade en rutt utgående från den. Ute i terrängen hittade jag  dock inga märkningar eller skyltar. Eftersom skogsvägarna delade på sig lite överallt var det lätt att tappa bort sig. Kanske jag var dålig att titta efter. Cyklar man på vandringslederna är det däremot lätt att hitta. Där är det bra skyltat och underlaget jämt och bra. Men med bark under går det fruktansvärt trögt.

Även om yllässkogarna bjuder på många alternativ och ett någorlunda jämnt underlag så är terrängen krävande.  Jag gjorde en tur till Ylläsjärvi längs skidspåret, och tillbaka efter ”Maisematie”. Och som man kan se från GPS kurvan så lyste varningslampan rött onödigt mycket.

Annons

4 kommentarer på “Cykling vid Ylläs

  1. och nu blir det att förklara för oss vanliga döda va detta betyder…”Och som man kan se från GPS kurvan så lyste varningslampan rött onödigt mycket.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s