Långsam i vändningarna

Att jag är trög och långsam i vändningarna råder knappast något tvivel om. En ytterligare bekräftelse på detta kom när vi äntligen invigde vår Muurikka-panna.

Jag kommer inte ihåg när jag köpte den. Men det är något i trakten av för 15 år sen. Gjutjärnspannan har legat oöppnad i förpackningen fram till nu. Jag trodde nog att den rostat, men det hade den inte. Tillverkaren har använt ett alldeles ypperligt rostskyddsmedel. Något bäst före datum har pannan inte men jag gissar att garantin möjligtvis har gått ut.

Nu är den då invigd. Vi gjorde plättar. Mycket ovanligt med plättar i detta hushåll men lagom enkelt för en Muurikka-premiär.  Och visst, goda blev dom!

Muurikka01070813

2 kommentarer på “Långsam i vändningarna

  1. Jag sku säga tvärtom, att du är oerhört snabb om du redan för 15 år sedan var så föutseende att du skulle behöva en panna denna sommar, och dessutom smart nog att välja en som var rostskyddad 😉 mums med plättar, blev det med jordgubbar, hallon el blåbär? Grönsaks/rotsakswok blir också gott i muurikkan, som variation till grillning på sommaren.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s