Övertygande debut

Sushi är något jag aldrig ätit tidigare, mig veterligen. På senare år har jag haft på känn att min debut på detta område för eller senare närmar sig. När jag nu befinner mig i Japan var det verkligen läge. Var passar debuten bättre än i sushins födelsestad Tokyo?

Några andra personer hade visst samma funderingar. Vi blev åtta gubbar till slut som igårkväll samlade mod och sökte upp en lokal matservering med sushi på menyn. Det var ingen stor restaurang, det fanns visst 12 platser totalt.

Alltså vi beställde sushi för 8 personer. Men i det skedet uppstod tydligen ett litet missförstånd. Istället för 8 portioner råkade vi beställa en en 8 rätters sushimiddag. Så man kan gott säga att det blev sushi för hela slanten. Det tog en stund innan vi hunnit igenom alla 8 rätterna. Vi är inte så vana med pinnar ännu.

Det blev en kväll att minnas! Gott var det också, åtminstone det mesta. Och mätta blev vi, det är säkert.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s