Stampar på stället

Lägenhetsrenoveringen stampar mest på stället känns det som. Men några mindre framsteg kan dock noteras.

En badrumsrenovering är rätt omständig numera om den görs enligt metoderna för VTT:s våtrumscertifikat. Jag kände inte alls dessa nymodigheter när jag påbörjade projektet. Men i ett tidigt skede stod det klart, detta var det enda rätta. Ansvarsfrågan blir rimligtvis enklare att hantera i framtiden om t.ex fuktproblem skulle uppstå. Själva vattenisoleringsarbetet måste köpas utifrån av en person med certifikat.

Certifikatet påtvingar en rad olika moment, vilket gör att tidtabellen lätt blir utdragen. Väggreglarna (eller spirorna som det heter på grundspråket) får ligga på maxavståndet 45 cm. Jag blev därför tvungen att riva de gamla skivorna och sätta in fler reglar. Detta tilläggsarbete löste dock problemet med kabeldragningen och väggdosorna på ett utmärkt sätt. Nu är väggarna skivade och vattenisolerade, elvärmekabeln monterad och golvet spacklat. Med andra ord, plattsättning nästa. Men före det skall jag försöka klara av en av de större mentala påfrestningarna i livet. Att montera ett IKEA kök!

Badrumsväggen förstärktes med nya reglar.

Badrumsväggen vattenisolerad och klar för plattsättning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s