Suunto Ambit

Som jag skrev i ett tidigare inlägg så blev jag nyligen ägare till en ny pulsklocka, en Suunto Ambit. Jag har längre funderat på att skaffa mig en ny och mångsidigare. Den jag haft tidigare har varit en basmodell utan möjlighet till datoranslutning. Något verkligt behov av en bättre modell har jag nog inte. Det går mycket bra att motionera utan. Men jag har varit van att använda pulsklockan regelbundet. Inte så att jag skulle studera vad den visar när jag är ute. Nej, den har enbart varit till för att ta tiden och mäta medelpulsen under ett motionspass. Något jag varit noga med att bokföra. Så när jag nu skaffade en ny så går den nästan helt på nöjeskontot.

När jag fick min nya Suunto Ambit bävade jag lite för hur jag skulle få igång den. Handboken var på 94 sidor! Och jag är inte den som brukar läsa handböcker. Men oron visade sig obefogat. Tack vare datoranslutningen gick många grundinställningar att göra väldigt smidigt.

Nu har jag hunnit använda pulsklockan ett par veckor utan att behöva bli besviken. I stället är jag verkligen imponerad av den. Den är ju mycket mer än bara en pulsklocka. Det är en datainsamlingsenhet som jag knappt trodde att fanns. Den hittar satelliterna förvånansvärt snabbt. Det är bara att starta klockan och den sköter resten helt automatiskt. Suuntos gratisprogram Movescount, som finns på nätet, gör sen de mest mångsidiga och överskådliga analyser och presentationer av insamlade data. Och det är en programvara som förmodligen utvecklas hela tiden.

Nu känner jag ju inte pulsklockmarknaden så bra och vet inte vilka andra liknande produkter som finns. Men det känns som om Suunto nog träffat rätt med denna produkt. Om den blir en bästsäljare så är åtminstone inte jag överraskad.

2 kommentarer på “Suunto Ambit

  1. Nu får jag också min Polar RS 300 att fungera. Den visar också fart och sträcka riktigt. Pulsbältet måste blötas väldigt bra. Den här gps-mottagaren på armen känns något stor. Jag har också en viss motvilja mot att ta mig an instruktionsböcker.
    Inte för att jag täcks köpa nån fler pulsklocka nu, men jag undrar i alla fall vad en sån där Suunto Ambit kostar.

    • Jag var lite skeptisk till mitt nya pulsbälte i tyg, efter vad jag hört av andra. För mina gamla pulsbälten i plast har varit idiotsäkra. Efter några veckors användning har jag ännu inget negativt att säga om det nya. I början blötte jag det lite, det gör jag inte längre. Det verkar att fungera ändå.

      Min gamla Polar saknade ju GPS helt och hållet. Ibland har jag haft en separat Forerunner på armen om jag velat mäta sträckan. Det är ingen större belastning just under länken, men det är lite klumpigt att hantera två manickar. Bekvämligheten är största orsaken till att jag bytte märke helt och hållet. Det är ju suveränt att ha GPS:en inbyggd. Ambit kostar ca 450.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s