Besiktningar på gång

Besiktningarna kommer tätt nu. För ett par veckor sen var det knäbesiktning, förra veckan var det bilen, och denna vecka stod gubben åter i tur.

Bilen gick igenom utan problem. Men förvisso är det ett tydligt fattigdomstecken när bilen är så gammal att den måste besiktigas!

Själv gick jag inte igenom! Åtminstone inte med rena papper. Det blev tyvärr att vika in på apoteket efteråt.

Jag trampade en motionscykel på mottagningen medan läkaren såg på. När mitt blodtryck var uppe i 235 hade han sett nog. Då satte han sig ner och skrev ut ett recept. I övrigt tror jag nog att pumpen gick rent.

En uppluckring verkar ändå ha skett i kolesterolhysterin. Åtminstone i vissa läkarkretsar känns det som. Mitt totalkolesterol visade 7,6. Läkaren sade att det var högt men skrev ändå inte ut någon medicin. Det skulle knappast ha hänt ännu för några år tillbaka. Möjligtvis anade han att jag inte skulle ta den.

EKG kurva från återhämtningsfasen.

Pulsen och blodtrycket som funktion av belastningen.

4 kommentarer på “Besiktningar på gång

 1. När jag för ett eller två år sen var på företagshälsovårdskontroll och i samband med det för första gången i mitt liv tog kolesterolprov var det lite högt. Sköterskan (?) tänkte skicka mig vidare till läkares, som skulle bedöma om jag skulle få medicinering eller inte. Efter nån dags funderande meddelade jag dock att jag inte gör nåt åt saken.
  Jag hade kollat på nätet och läst nåt kapitel i en bok och märkt att det råder rätt så olika åsikter om kolesterolvärdena. Redan efter provtagningen hann jag märka på nån i personalen att man är lite skeptisk till den härskande synen på kolesterolvärden och behandling.

  • Du har klarat dig länge i livet utan att prova kolesterolet. Jag har hunnit med ett tiotal tester. Till vilken nytta vet jag ju inte. 🙂

 2. Hej! Har nog kollat kolestrolet några gånger. Det har alltid varit runt 7 men ingen har pratat om medicin. Som pensionär ligger trycket på 125-130/75-80. Då det var som stressigast med politik och arbete på 90-talet minns jag det undre var runt 100 och jag gick en tid på kontroll en gång i veckan. Det var innan jag började motionera.

  • Intressant! Då har du också högt, verkligen! Konstigt om ingen prackat kolesterolmedicin på dig. För 6 år sen fick jag recept när kolesterolet stigit till 6,5. Men jag avslutade efter några år.

   Trycket hålls någorlunda bra när jag kollar här hemma men på mottagningen är undre trycket alltid runt 100 eller över.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s