Ta-det-lugnt-resan

till Stockholm är över. Målsättningen var att ta det lugnt och det lyckades till alla delar.

Åker man båt till Sverige, och vill ta det lugnt, så måste det ju bli från Helsingfors. Lång kväll, lång natt och lång morgon passar utmärkt i detta sammanhang.

I Stockholm valde vi att satsa på nya saker denna gång. Men visst besökte vi fastrarna och farbror också.

Vi satsade en dag på Skansen. Det är antagligen det mesigaste och mest osexiga man kan hitta på i Stockholm. Till saken hör dock att jag besökt Stockholm säkert hundra gånger men ändå aldrig varit på Skansen. Jo, till Cirkus och Sollidens scen har jag varit ett antal gånger, men aldrig strövat runt. Nu är denna brist äntligen korrigerad. Och det var en småtrevlig dag. Bästa showen bjöd björnarna på.

Och så tog vi båten till Fjäderholmarna. Där har vi heller inte varit tidigare. Holmen var mindre än jag trott men nog så mysig med sina restauranger och hantverk. En liten oas nära stan.

Utställningen Lust & Last på Nationalmuseum blev en liten besvikelse. Onödigt mycket av svårtolkade och groteska teckningar. Hade hoppast på lite mera skönhet. Men jag förstår mig antagligen inte på ämnet.

Utöver detta lite strövande i Gamla Stan.

4 kommentarer på “Ta-det-lugnt-resan

  1. Ströva i Gamla stan eller bland de Söderkåkar som finns kvar, lite ösa sand vid ”Mälarstrand” Tack för fotona, jag drömde mej bort för en stund, till vackra sommardagar i Stockholm. Tack ännu en gång och välkommen till mygglandet 😉 Mvh

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s