Himmelriikin hiihto

Andra deltävlingen, som kallas Himmelriikin Hiihto, är avklarad. Dagen bjöd på ett perfekt skidväder, några minusgrader och ett gnistrande solsken. Visserligen blåste det lite, men det tänker jag inte gnälla över eftersom vi hade medvind. Glidet var förvånanvärt bra idag, trots den kalla och torra snön.

Loppet startar från Vuontisjärvi, går förbi Pallas med målgång i Olos. Natursköna trakter med andra ord. Vill man skida bara ett av loppen kan man med fördel välja just Himmelriikki. Det var tredje gången jag åkte det här sträckningen.

Större delen av loppet är riktigt lättåkt, åtminstone i bra före. Men de första fem kilometrarna är verkligen tuffa. Första backen stiger ca 280 m. Förivrar man sig där kan loppet bli en jobbig historia.

För egen del är jag nöjd med dagen, eftersom det gick betydligt lättare än i måndags.

Himmelriiki01010409

Himmelriiki03010409

Himmelriiki02010409

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s