Keimiön Kiekerö

Första deltävlingen av tre i Lapponia-Hiihto, kallad Keimiön Kiekerö, är nu avverkad. Men tyvärr är inte ens en tredjedel av den totala distansen ännu skidad.

Det var tredje loppet av fyra den här vintern när det snöade natten innan. Föret var därmed inte det bästa. Men det mest jobbiga var nog det lösa underlaget. Vi fick inget gratis idag. Skatingskidorna plöjde ställvis djupt i nysnön.

Men helt deppad är jag inte. Visserligen tog det länge idag, men jag har ju inte bråttom någonstans. Noteras kan att samma bana gick 14 minuter snabbare år 2001.

Annars var det riktigt nostalgiskt på tävlingsplatsen idag. Legendariske och rutinerade Anssi Kukkonen var speaker. Förutom att han uttalade mitt namn helt korrekt så översatte han det dessutom till finska.

Keimio01300309

4 kommentarer på “Keimiön Kiekerö

    • Nej du har rätt. Den skillnaden kan komma enbart av föret. Sen finns det en annan orsak också. Säsongen 2000-2001 hade jag 42 timmar fristilsträning före Lapponia, mot ca 12 timmar i år. 🙂

  1. Duktigt gjort av dig,och duktigt av Anssi!
    Efternamnet är ju inte precis det lättaste av alla existerande efternamn,men kanske inte det svåraste heller!!??

    • Duktigt av Anssi. Jag träffade honom idag (onsdag) innan start. Det visade sig att vi har gemensamma bekanta som jag nu har nöjet att hälsa åt. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s