Dagarna ljusnar

och framför allt kvällarna. Nu hinner man en vända i skidspåret efter jobbet utan att vara beroende av elbelysning.

För första gången denna vinter kunde jag ta på mig skidorna vid husknuten och staka iväg över åkrarna. Det är ju helt suveränt. Vaasan Latu gör ett bra jobb som håller spårnätet i skick i terrängen runt Molnträsket. I kväll skidade jag ända till Skatila, en runda på ca. 30 km. Det gick bra trots att mörkret nog hann fånga mig innan jag var hemma vid sjutiden.

En bra avslutning på en vacker vinterdag.

4 kommentarer på “Dagarna ljusnar

    • Det går att börja på många ställen, spåret är delvis draget genom bostadsområden, såsom Orrnäs, Korsnäståget m.fl. Från KWH:s parkering kan man också starta. Vaasan Latu har gjort ett storartat talkojobb under många år och röjt, byggt broar och vindskydd, jämnat i terrängen och satt upp skyltar. Skyltningen är riktigt imponerande. Spåren kan självfallet inte jämföras med maskinellt preparerade spår som man har i skidcentra nuförtiden. Underlaget är ojämt på flera ställen. Vaasan Latu säljer spårkartor över området men på deras webbsida kan man bilda sig en uppfattning om spårnätets omfattning. Finns på adressen http://personal.inet.fi/yhdistys/vaasanlatu/sijainti2.jpg

  1. Ahaa.. är det spåret som går över asfaltvägen mellan KWH i Gamla Vasa – och BotniaHallen… dvs där människorna hamnar att ta av sig skidorna för att kunna fortsätta?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s