King och Obama vid Lincoln Memorial

I går hölls en jubileumskonsert för Barack Obama vid Lincoln Memorial i Washington. I konserten, som visades direkt på YLE, deltog många kända artister. Jag såg inte konserten från början men jag hann se Bruce Springsteen, Shakira, Bono, Stevie Wonder och några till.

I en sten i trappan just där artisterna stod finns en ingraverad text med de berömda orden av Martin Luther King. Själv hade jag förmånen att fotografera och uppleva stället under vårt besök i Washington för ett par månader sen.

Jag kan bara gissa att ett stort leende skulle sprida sig över Martin Luther Kings ansikte om han hade fått uppleva morgondagen. Allså dagen när Barack Obama svär presidenteden och flyttar in i Vita Huset, endast ett stenkast från Lincoln Memorial.

2 kommentarer på “King och Obama vid Lincoln Memorial

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s