Städat för vintern

Sommarstugesäsongen blev aningen utdragen i år. Det hann bli 30 oktober innan vi stängde för vintern.

Att det blev så här sent beror inte på att vi skulle ha varit flitigt där. Tvärtom, det är väl ett par månader sen senast. Men jag har väntat i flera veckor på att havsvattnet skall återvända. Det har det inte gjort ännu. Klarade dock båtfärden utan problem. De mest kritiska ställena finns lustigt nog mellan remmarna har det visat sig.

Som belöning för dagens insats fick jag se en fin solnedgång på hemvägen.

solnedgang01301016

 

4 kommentarer på “Städat för vintern

  1. Fin bild på solnedgången! Nu utlovas det snö i veckan som kommer, men som vanligt så ser det nog som om vi i Närpes med omnejd, skulle bli utan den vita varan även den här gången! Hoppas på en riktig vinter med mycket snö och köldgrader för en gångs skull! Det börjar räcka med dessa mörka slarvvintrar vi haft de senaste åren!

  2. Lördagen var en fin dag. Vi eldade ris,och njöt av solen. och hemfärden bjöd på lika fin solnedgång som din. På fredag drar vi upp båten.Hoppas på rejäl isvinter. Vi borde få ut en o annan tung leverans till skäret.

    • När vi byggde villan var huspaketet beställt att levereras i februari, när det i allmänhet är bra isar. Ännu i slutet av januari svallade Gloppet fritt. Då blev det lite panik. Jag fick leveransen lite framflyttad men inte mycket. Började planera för båttransport av byggmaterialet. Något jag inte ville alls. Men så i februari kom en kallperiod och Gloppet frös till. Någon traktortransport blev inte möjlig men i mars åtog sig en vänlig Österöfiskare transporten med sin snöskoter. Det blev visst närmare 100 lass.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s