Chockartat uppvaknande

I natt blev det klart! Det amerikanska folket valde Donald Trump till sin nästa president! Varför de vill ha en sådan clown till president förstår jag inte. Inte förstår jag heller hur gallupundersökningarna kunde slå så fel. Vilken oprecision!

Nu faller världens börser* och oron kommer antagligen att finnas en lång tid framöver. Hur skall övriga världen förhålla sig till att landet med världens ledande ekonomi har en president som ogenerat skrövlar, ljuger, förolämpar och svärtar ner? Hur trovärdig är en sådan ledare? Frågorna är fler än svaren denna novembermorgon. Enda trösten är väl att amerikanerna får just den president de valde.

Donald Trump kommer inte att få det lätt i sitt ämbete. Det är min gissning. Han kommer sannolikt att vara obekväm i de flesta politiska grupperingar, troligen även i den egna.

För åtta år sedan hade jag nöjet att följa valvakan på plats och ställe i New York. Besökte då bl.a. Times Square och Rockefeller Center där det var fin stämning när Obama blev president. Just nu är jag bara glad att befinna mig långt därifrån.

* Beträffande börskurserna kom farhågorna helt på skam. Kurserna föll inledningsvis men repade sig snabbt.

Times Square i november 2008.

Times Square i november 2008.

4 kommentarer på “Chockartat uppvaknande

  1. Är nog inte rädd för vad Trump kan ställa till med. Det jag är mera rädd för är vad han inte kommer att inte kommer att göra. Låter han Putin fritt få fortsätta med sin upptrappning i Europa och Östersjöområdet så ligger nog vi och de baltiska länderna risigt till om Putin helt tappar omdömet och vill skapa en ny stor Sovjet Union! Trump har ju sagt att han enbart vill se till USA:s bästa. Det övriga Europa måste själv ta hand om sitt försvar! Men bäst att inte måla f..n på väggen, vi får hoppas att hans tal var enbart ett sätt att skaffa lättrogna röster i ett delat/splittrat land!

    • Inte är jag rädd. Mandattiden är fyra år (eller mindre!), inte hinner han skapa någon ny världsordning på den tiden. Det sorgliga är Trumps vidriga människosyn när det gäller minoriteter och olika människogrupper. Att amerikanerna vill ha en sådan ledare förstår jag inte.

      När det gäller Putin är det svårt att veta. Jag är såpass blåögd att jag tror att Putins vapenskrammel skall bokföras på hans nöjeskonto.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s