Vallaboden behövs

I somras inredde jag en ny vallabod. Något som inte verkade alldeles nödvändigt just då.

Nu när skidsäsongen lider mot sitt slut kan jag konstatera att farhågorna kom på skam. Till all lycka, tycker jag! Även om jag inte är någon flitig vallare så har jag tillbringat flera timmar där. Och trivts riktigt bra. Jag satsade medvetet på funktionalitet, bekvämlighet och trivsel.

6 kommentarer på “Vallaboden behövs

 1. Det var en herrans massa burkar du har.Hinner du använda alla? En del (män?)förundrar sig över damernas burkar i badrumsskåpet,men skidor verkar var mer krävande än damer. 😉

  • Du är visst något på spåren här, detta kan vara männens svar på damernas burkar. Antalsmässigt är skillnaden knappast stor, men det finns ändå en skillnad! Mina burkar är inte så dyra, det finns inte många i raden som kostar över 100 euro!

   Jag är nog beredd att försvara antalet. Det behöves många burkar eftersom föret varierar. Däremot kör damerna i mer stabila förhållanden. 😉

 2. Antar att det behövs flera års prövningar innan den rätta smörjan är lagd, oberoende om det gäller damernas smörjor eller männens. Jag för min del kör med utförsåkning, så behöver jag inte fundera över fästvalla, bara det finns tillräckligt med glid.

  • Utförsåkningen är ett säkert val. Något jag missade förstås.

   Fästvallningen (min enda trygghet hittills) håller på att mista i betydelse medan glidvallningen är den som gäller numera.

 3. Du får nog hålla dig till Kiiskas baralandssmörjo i dessa snöfattiga tider. Lycka till med vallningen!
  (Ser att du snabbt läste dagens nyheter på min blogg! :P)

  • Jag är lite imponerad nu, faktiskt. Du är ju riktigt insatt! Kiiskas baralandssmörjo är det rätta valet! Och ser ut att vara det ett bra tag framöver. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s