Kopierade måndagen

Måndagens skidtur lämnade en lång och god eftersmak. Så pass att jag beslöt att köra en kopia.

Det blev således ett varv till runt BotniaVasan-spåret. Förhållandena var dock sämre än på måndagen. Markägarna hade förstört mera av spåret och en del var igendrevat. Men största delen av spåret var ändå i prima skick. Så det blev en fin fyratimmars länk i ett lagom tempo. En höjdardag igen alltså!

4 kommentarer på “Kopierade måndagen

 1. Själv kom jag mig ut på tur i Kvevlaxsskogarna häromdagen. Man kommer sig ända till Hankmo nu,om man har lust.Kroppen har protesterat högljutt,men skidturen i det vackra vädret var värt lite pina i efterskott. 🙂

  • Belöningen brukar komma, oftast genast, men ibland först i efterskott. 😉

   Jag borde kanske testa Hankmospåret någon gång. Jag har noterat ett det existerar men har aldrig provat.

 2. Känns bra att du tycks gilla vad du håller på med nu. Måste berätta om ett ännu bättre spår som finns vid Säläisjärvi i Jurva pistad idag som de brukar göra nästan varje dag. Spårets längd är 39 km kan vara lite längre nu för de har kört lite längre enligt information på hemsidan. Både klassisk och skate.

  Håkan och jag var dit på onsdagen så han kan du ta med .

  http://www.hiihtoladut.fi/

  Dan

  • Tack för informationen om Säläisjärvi! Jag har faktiskt gått och funderat på om spåret månne är öppet i år.

   Jag har en personlig revansch att utkräva när det gäller säläisjärvispåret. Jag har varit dit en gång, det var den 9 april 2013. Det var där min utförsbacke började. Skidturen floppade helt och åratal av problem tog sin början. Det var en fantastisk fin vårdag och förväntningarna höga. Spåret och omgivningen var det heller inget fel på. Jag hann skida i 32 minuter när jag var tvungen att stanna. Pulsen hade stundtals legat en bit över 170 trots att jag skidade lugnt. Jag stod helt stilla i 9 minuter men pulsen vägrade sjunka under 110. Då vände jag och åkte hem.

   Efter år av krångel har äntligen det fria fallet nu bromsats upp. Förhoppningen är att det vänder. Kanske dags att göra ett nytt besök i Säläisjärvi?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s