Nattpuls

Ingen jättestor fråga, men hur ser pulsen ut när man sover? Av någon anledning har jag aldrig tidigare kommit mig för att kolla. Jag har inbillat mig att den är låg och jämn.

Här om natten kollade jag. Sov drygt 7 timmar. Som väntat var pulsen relativt låg (medelpuls 47), men med jämna mellanrum gjorde den ordentliga skutt uppåt, nästan till det dubbla. Lite överraskad blev jag faktiskt över kurvformen.

Pulskurva vid sömn.

Pulskurva vid sömn.

6 kommentarer på “Nattpuls

  1. vid senaste holtermätning för ett par år sen var det som lägst 42, gränsen för pacemaker vill jag minnas var 40 för mej med förmaksflimmer…

    • Vid holtertestet för ett halvt år sen var lägsta noteringen 43, om jag kommer rätt ihåg. Säker är jag inte. Nu var jag nere i 40 med den egna mätningen, men det beror säkert till en del på Betablockerarna som jag numera tar.

  2. Det är väl ett gott nog bevis för att såväl kroppslig som mental ansträngning påverkar pulsen? (Utifrån att du nu inte var ut och gå i sömnen utan bara drömde).

    • Jag gick inte i sömnen, tror jag. Åtminstone hölls jag hela natten inom Bluetoot’s räckvidd. 🙂

      Pulskurvan tyder på att jag större delen av natten befann mig i djupsömn-stadiet. Endast korta stunder i drömmarnas land? 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s