Lyxig bomässa

Vi tog en sväng till Fritidsbostadsmässan i Kalajoki i går. Öppningsdagen visade sig vara ett bra val, det var ingen större rusning då ännu och därmed gott om svängrum i husen. På mässområdet visas 28 objekt.

Årets mässområde är lite speciellt eftersom bostäderna är byggda på Kalajokis sanddyner. Inga planteringar eller trädgårdar får finnas. Bara sand.

Husägarna kommer således enkelt undan med gräsklippningen och trädgårdsskötseln. Däremot finns det mycket terrasser att tvätta. Det finns över 2 000 kvadratmeter terrasser på mässområdet, alltså mer än bostadsyta!

Hus fanns i olika storlekar och prisklasser. Gemensamt för alla var att de höll hög standard, på gränsen till lyx. Några hus hade till och med två bastur, vilket kanske ligger på gränsen till det onödiga.

Personligen tycker jag att det skulle vara dags för en annan typ av mässa. En ”mökkimessut”. Med fokus på enkla, ekologiska och mer primitiva lösningar.

2 kommentarer på “Lyxig bomässa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s