I spadet

Andra dagen på gång i Budapest. En lagom dag att besöka ett av de många badhusen eftersom det regnade. Ungern och Budapest är badanläggningarnas förlovade land. Landet är känt för de många termal- och hälsobaden. Bara här i Budapest finns minst ett femtiotal.

Vi valde att besöka Széchenyi-badet. Det är det största och anrikaste av alla badhusen. Byggnaden är i barockstil och från 1913. Sannerligen en vacker anläggning. Det finns ett stort antal bassänger, både inne och ute med tempererat vatten. Storleken på anläggningen imponerade verkligen. Széchenyi-badet har den djupaste och hetaste källan av alla Budapest spa. Det medicinska vattnet dyker upp från ett djup på 1250 meter.

Mycket intressant att se och uppleva en gammal badanläggning.

2 kommentarer på “I spadet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s