ESC i Köpenhamn

Knappast har en enda människa i denna del av världen lyckats undgå att Eurovision Song Contest har pågått i helgen.

Jag följde inte ”tävlingen” så noga men hann se några bidrag. Mest för att scentekniken brukar imponera. På den punkten blev jag inte alls besviken, inte i år heller. Men hur det gick i övrigt, eller om rätt låt vann, det har jag inga synpunkter på.

Däremot är jag överlag kritisk till arrangemanget som egentligen lämnade bara frågetecken efter sig. Mycket pengar är i rullning. Uppemot 200 miljoner kronor lär kalaset ha kostat. Hur mycket av den summan är investerad i något bestående?

Scenbygget kostade ca 70 miljoner. Ingenting som har något bestående värde eftersom scenen rivs omedelbart. Tre pelare som fanns i hallen från tidigare var i vägen för TV-kamerorna. De revs för 10 miljoner kronor, men skall återuppbyggas.

Och varför kallas han som vann för hon? Det förstår jag inte heller.

Men seinäjokipojkarna gjorde det bra. Tycker åtminstone jag.

Softengine i ESC 2014

Bilden är lånad av YLE

2 kommentarer på “ESC i Köpenhamn

  1. E sko jo mått ga oåv me na mindär,brukar mor min säga i såna här sammanhang.Dessa kostnader är rena vansinnet,tycker jag.
    Seinäjokipojkarnas bidrag var ett av de bästa från Finland på länge.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s