Vilket startfält!

Årets sista deltävling i Swix Ski Classics körs i morgon lördag. Det handlar om det 75 km långa Årefjällsloppet som nu arrangeras för andra gången. Trots att det finns snö i området har arrangören blivit tvingad att flytta starten till Edsåsdalen och samtidigt förkorta loppet till 61 km. Väderprognosen utlovar dock ett strålande skidväder till lördag. Av TV-bilderna från i fjol kunde även vi soffliggare konstatera att loppet har en synnerligen naturskön inramning.

Startfältet är sannolikt det mest imponerande och intressanta som något långlopp tidigare skådat. Självfallet är hela långloppseliten på plats. Alla åkare lite extra hungriga efter inställda Birken får man gissa. Dessutom finns en del distansåkare och även sprinters på plats, såsom Charlotte Kalla, Emma Wikén, Kerttu Niskanen, Daniel Richardsson, Teodor Peterson, Sami Jauhojärvi och Ville Nousiainen för att nämna några.

Historiens första finländska långloppsteam såg dagens ljus denna vinter när team Skiforce bildades. I teamet ingår åkarna Jussi Simula, Mikko Koutaniemi, Kari Varis, Ristomatti Hakola, Lasse Paakkonen och Ari Luusua. Teamet är nu på plats i Åre, dock inte Jussi Simula och Ristomatti Hakola. I stället har Matu (Strandvall) tillfälligt tagit plats i teamet. Intressant att se hur han och de övriga i teamet lyckas i det enormt namnstarka startfältet. Det är hela 21 långloppsteam som ställer upp.

Start sker lördag 29.3.2014 kl 08:45 CET med damerna först ut. Loppet kan ses direkt på http://www.swixskiclassics.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s