Kostdoktorn

gjorde ett nerslag i byn. Flera hundra intresserade kom till Kulturhuset i kväll för att höra honom föreläsa. Och visst gjorde han det bra.

Han kom med både goda och dåliga nyheter. De dåliga nyheterna är att fetman fortsätter att breda ut sig. Och ännu värre är det med diabetes. Inom en nära framtid kommer en halv miljard människor att ha diabetes! Helt bedrövligt.

De goda nyheterna är att en annorlunda kost kan vara nyckeln till bättre hälsa. Det finns mumera många forskningar, liksom otaliga exempel, som styrker detta. Kostdoktorns uppmaning var: Ät bra mat! Alltså sådan mat som kroppen mår bra av. Mat som människorna alltid ätit innan industrimaten kom. Mera konkret betyder det att undvika sockret och att inte vara rädd för fettet.

Mera om detta kan man läsa på Kostdoktorn.

Kostdoktorn Andreas Eenfeldt föreläser i Korsholms kulturhus, 4 februari 2014

Kostdoktorn Andreas Eenfeldt föreläser i Korsholms kulturhus, 4 februari 2014

6 kommentarer på “Kostdoktorn

  1. Bra föreläsning.Och det han sa var ju så sant.Känns som om Finland stretar emot med sin kolesterolmedicin…

    • Finland brukar följa efter, men med en viss eftersläpning.

      Jag hade förväntat mig något slags paradigmskifte i Finland efter Puskas pensionering vad gäller kostråden, men så blev det inte. Inte ännu. De nya kostråden fick bara en kosmetisk förändring.

    • De flesta vill säkert, men det är inte alls lätt för den enskilda individen att veta vad som är klokt. Inte när det kommer många olika budskap. Människan är ett flockdjur och borde definitivt ledas rätt. Just nu ser det mycket illa ut.

  2. 18.2 kl 18-20 föreläser Ann Fernholm,vetenskapsjournalist, om sockrets hälsoeffekter. Jag har läst hennes bok ”Ett sötare blod”.Mycket intressant. Platsen är Ritz. 10 €.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s