Överraskningssegrare i La Diagonela

Första deltävlingen i vinterns Swix Ski Classics flyttades med kort varsel från Tjeckien till Schweiz. Det var ett helt nytt lopp, La Diagonela, i Engadindalen, som tog över arrangemanget. Med start och mål i Zuoz.

Swix Ski Classics-programmet är enkom utvecklat som en TV produkt och streamades därför direkt. Också på You Tube där loppet nu kan ses i efterhand.

Loppet blev en riktig rysare på herrsidan där en överraskningsman stod som segrare. Att Tynell vinner är inte ovaligt, men då han heter Rikard i förnamn är det en riktig skräll. Det är kul med överraskningar. Att storfräsarna släppte i väg Rikard i ett tidigt skede skall kanske ses som ett olycksfall i arbetet.

För en långloppsintresserad skidfantast finns det all orsak att se på loppet, eller delar av det. Dels går loppet i en fantastisk vacker miljö. Och dels är det dramatiskt på slutet när  den jagande ”vargflocken” på sex man nästan lyckas fånga in den flyende Rikard. Spännande till och med i efterhand.

Att miljön och de fina banorna i Zuoz lockar till skidåkning kan jag personligen intyga. Under mitt hittills enda besök i Engadindalen bodde jag just i Zuoz. Fint så det räcker.

2 kommentarer på “Överraskningssegrare i La Diagonela

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s