Häftigt Konsta-arrangemang

Kopierat från Wasa Teaters annons.

Kopierat från Wasa Teaters annons.

Tidigare i veckan var vi på julkonserten med Lytts och hans vänner. Precis som i fjol fick vi uppleva fin julmusik som framfördes av en lagom blandning av etablerade musiker och nya yngre förmågor.

Av många fina framföranden var det ett som gjorde ett extra starkt intryck på mig. Det var när Johan Aspelin spelade elgitarr och sjöng ”Konsta Jylhän joululaulu”. Det var otroligt fint.

Många kända artister har nämnda stycke på sin julrepertoar, men då i en mera klassisk tolkning. På tuben finns också en version med JP Leppäluoto. Min försiktiga gissning är att det är just denna som varit inspirationskälla för Johan Aspelin.

Sen kan man förståss undra om purpurspelmannen Konsta skulle ha gillat arrangemanget. Det är inte helt säkert.

2 kommentarer på “Häftigt Konsta-arrangemang

  1. Helt klart en av kvällens höjdpunkter. Men kan nog hända det finns en och annan i ” Köyst” som gråter över arrangemanget, men som tur är finns ju orginalversionen kvar 🙂

    • Den var annorlunda och stack ut lite. De som inte gillar den får väl spela en mer klassisk version med t.ex. Mauno Kuusisto, Arja Koiseva, Lauri Tähkä, Mika Pohjonen, Rami Rafal, Viktor Klimenko eller varför inte Matti ja Teppo! 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s