Ett sista försök

Min motionscykling kom av sig, den hann inte ens börja. Någon Botniacykling blir det inte för min del denna sommar heller.

Nu skall jag göra ett sista desperat försök att komma igång med cyklandet. Jag tar fart och köper en helt ny cykel, en MTB. Jag är väl medveten om att det inte är cykeln det hänger på, men jag upplever att här behövs nu en riktig kick. Visserligen har jag har alltid sagt att jag inte behöver någon terrängcykel. Men jag är väl inte sämre än att jag kan ändra mig.

Efter ett långt dividerande har jag nu lyckats reda ut vilken typ av cykel jag skall ha. Det blir en ”jäykkäperä”. Jag har också ringat in två tänkbara alternativ. Men sen tog det stopp. Hur jag än vrider, vänder och analyserar så kan jag inte bestämma mig.

Skulle jag välja med förnuftet skulle saken vara klar. Då blir det en Cube LTD Race. Men jag fungerar inte alltid så rationellt när det det gäller den här typen av anskaffningar. Därför hänger Wilier 501 fortsättningsvis med som ett alternativ.

Obeslutsamheten är total just nu.

Cube LTD Race med aluminiumram

Cube LTD Race 29 med aluminiumram

Wilier 501 XN med kolfiberram.

Wilier 501 XN med kolfiberram.

4 kommentarer på “Ett sista försök

 1. Själv har jag bara en sån här vanlig 7-växlad Helkama. Med en korg fram och en korg bak, så jag ser inte speciellt proffsig ut, då jag kommer.

  Jag cyklar egentligen rätt så mycket, året runt. Men för det mesta glider jag bara sakta runt byn. På sin höjd gör jag 5-6 träningslänkar per år på cykel. Har jag nån skada som hindrar mig att springa, kan det bli mer.

  Jag har stått och tittat på Botniacyklingen varje år. Då har jag kommit till den slutsatsen att de här tävlingscyklarna med bockstyre är överlägsna alla andra cyklar, om man skall delta i ett landsvägslopp. Tävlingsinriktad som jag är, så deltar jag inte i Botniacyklingen så länge jag inte har en sån.

  • Ett visst mått av cykelintresse är nog en förutsättning för att cyklandet skall bli av. Vilken cykel man har spelar en mindre roll. Men jag är lite utrustningsfixerad. Roligt blir det först när man har rätt utrustning.

   Ta nu som målsättning att ställa upp i Botniacyklingen något år! Ingen märker fast det är en mindre i publiken. Kör med din Helkama! Du kan ju trimma den lite inför loppet och ta bort bakkorgen. Som du säkert sett så finns det alla slags cyklar med.

   Eller så köper du en landsvägscykel. Nästan alla gubbar har ju sådana nu för tiden. Du börjar ju komma i gubbåldern snart!

 2. Om man ser till det estetiska så röstar jag på Wilier.Kanske också med tanke på upplevelsen att ha en lättcyklad terrängcykel..Min Feldt terrängcykel är för tung för mig, och dessutom aningen för hög i ramen.

  • Utseendet har en viss betydelse, det kan inte förnekas. Och där leder Wilier klart. Men om den är värt 600 € mer, det är den svårlösta frågan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s