Illa till mods

På förmiddagen skidade jag några varv i Korsnäståget. Inledningsvis kunde jag glädja mig åt att en lågstadieklass var ute på en skidtur.

Redan under mitt första varv kunde jag notera att en flicka lämnat en bra bit efter de övriga. Hon hade problem i backen, både uppför och nerför. När hon äntligen kom sig tillbaka till samlingsplatsen hade både lärare och elever farit därifrån.

Jag pratade lite med flickan som av förståeliga skäl verkade deppad. Hon försäkrade dock att hon klarar sig ensam tillbaka till skolan.

Jag blev ändå bedrövad över det jag såg. Hur kan en lärare lämna en lågstadieelev ensam i skogen? Jag begriper det inte!

6 kommentarer på “Illa till mods

 1. Nej fy tusan så tråkigt! Inte nog med att skolelever ska handskas med mobbning, att bli dissad av en vuxen ännu till.
  Man blir så ledsen ibland. 😦

  • Hej på dig Liza!

   Ja, jag fattar det inte. Man kan ju bara hoppas att det inte är allt för vanligt. Jag har inte fått händelsen ur tankarna ännu.

 2. Usch!!!
  Uppenbarligen en lärare som inte brydde sig speciellt om sina elever (borde kanske överväga yrkesbyte) o som inte heller kände till sina skyldigheter! Aldrig att man sku få lämna en elev efter sig ngnstans!
  Lessamt att sånt får förekomma!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s