Dagsutflykt till Bali

Vi besökte Bali idag. En hellyckad båtutflykt från Rethymnon som räckte hela dagen.

Bali är en liten semesterort på Kretas norra sida. Den gamla fiskebyn ligger fint inne i en vik. Nu har turismen tagit över tack vare den vackra naturen och de många små sandstränderna. Terrängen är mycket kuperad. Vattnet i Bali är fantastiskt klart och vikarna vackert turkosfärgade. Ett bra ställe för snorkling skulle jag gissa.

4 kommentarer på “Dagsutflykt till Bali

  • Sol och värme känns inte fel just nu.

   På tal om vinterparadis så drömde min fru förra natten att jag plötsligt fick bråttom härifrån och vi for till Italien för att skida. Nästan allt ”tavara” blev kvar här, något som inte bekom mig alls. Frun var mindre nöjd med påhittet, påstod hon. Varför vet jag ju inte. 😀

 1. Hej! Blev litet konfunderad när jag läste Platanias men det finns tydligen två, ett vid Rethmimnon och ett på andra sidan Hania strax efter Agia Marina därifrån vi kom för en vecka sedan. Körde med buss genom Rethmimnon på väg till Heraldikon och Knossos. Var med bussen ända ut till hamnen via det där fortet ut på udden. Hade varmt och soligt men rätt så blåsigt. Tre dar med röd flagg så man kunde inte simma i havet.

  • Man blir lätt konfunderad eftersom det finns flera Platanias. Vi befinner oss öster om Rethymnion.

   Vädret är alltid lite lotto, men vi har haft turen på vår sida hittills. Temperaturen ligger strax under 30, kanske lite över någon enstaka dag. Ingen vind. Och det fina vädret verkar hålla i sig.

   Det lär ha regnat en enda dag sedan april, och det var förra veckan! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s