Parloppet i Maxmo

Vädret var definitivt på arrangörens sida när Vita Fruns Parlopp arrangerades i Maxmo i kväll. Det blev en fantastiskt vacker och solig kväll, lagom varm för både löpning och samvaro i grönskan. Ca. 60 par mötte upp, vilket överraskade åtminstone mig.

Som namnet säger så ställer man upp i loppet som ett par. Damerna löper banan i ena riktningen och herrarna i andra. Sammanlagda tiden räknas.

En hel del nostalgi finns att återuppleva för vår del när nu parloppet återuppstått. Senast vi deltog var 1994, tror jag. Sträckningen är numera ny, men loppet är ungefär lika långt. Min GPS mätte 6,58 km i kväll.

Lättsam och humoristiskt musikunderhållning stod humorgruppen Kaj för. Det var första gången jag såg och hörde dom. Humoristiska och duktiga pojkar.

Vita Frun då? Henne såg vi bara skymten av. Det var när hon majestätiskt skred framåt på bortre långsidan av sportplan. Helt vit var hon dock inte. Klänningen hade en gulaktig ton om jag inte såg helt fel.

2 kommentarer på “Parloppet i Maxmo

  1. Jag minns att du skrev att du skulle gå runt banan. Med tanke på det gjorde du en bra tid :). Jag förstår att det var en vacker kväll i Maxmo. Jag känner också en viss nostalgi ifråga om parloppet. Inte för att det var bättre förr, jag undrar om det nån gång var 120 deltagare, men t.ex för att jag sprang betydligt snabbare då på 80- och 90-talet.

    • Jag hade räknat med att ta mig runt i ”gåfart”. Det har inte gått mycket fortare än så när jag länkat i sommar. Jag har upprepade gånger försökt komma under 5 min / km utan att lyckas en enda gång. Men som vanligt när man sätter nummerlappen på så far förståndet ut. Det var väl det som hände igår. 😀 I alla fall fick jag till ett någorlunda kontrollerat lopp. Och farten var betydligt bättre än jag vågat hoppas.

      Det torde nog ha varit deltagarrekord i går. Det är ju kul. Vi efterlyser dessa lite annorlunda lopp som är mera jippo än tävling.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s