Populärt sommarjobb

Finlands mest omtalade sommarjobb finns antagligen i Vasa. Det är jobbet som energiambassadör i Vasaregionen. Orsaken till att jobbet är så omtalat och populärt är främst lönen. Sommarjobbaren kan kvittera ut nätta 30 000 euro i höst efter sin tre månader långa anställning. Men det finns ocks andra förmåner. Han får bo på fyrstjärnigt hotell, har bilförmån, ordnad hälsovård mm. Och så får han blogga på arbetstid!

Det hela handlar om energiklustrets PR-kampanj. Jag gissar att satsningen har återbetalat sig redan innan sommarjobbaren börjat, tack vare all publicitet annonseringen fått. Avsikten med kampanjen är att locka folk till regionen. Sommarjobbarens främsta uppgift blir att förmedla sina upplevelser vidare i sociala medier.

Idag blev det klart. Det var en herreman vid namn Tuomas Vanhanen som valdes bland 1 624 sökande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s