Om jag var en samlare

Om jag var en samlare, hur mycket skulle jag då inte hinna dra ihop under min livstid? Goda möjligheter finns i prylsamhället! När jag ser mig runt i huset märker jag att jag hunnit med en hel del, även om jag inte vill erkänna att jag är någon samlare. Det har gått mer i misstag liksom. Det misstaget försöker jag korrigera genom att köra något enstaka lass till återvinningen alltid då och då.

Men jag har diskat och sparat joghurtburkarna det senaste året. På skoj! Kanske för att visa vilken enorm mängd avfall vår livsstil producerar. En ansenlig mängd har det blivit på mycket kort tid av EN enda produkt i vårt tvåpersoners hushåll. Hur mycket blir det då inte under en livstid? Med alla produkterna! Och hur mycket blir det inte för 5,5 miljarder människor? Under flera generationer.

8 kommentarer på “Om jag var en samlare

  1. Häftig samling. Alla sparar vi på något. Här är det korkar 😉 Kanske du kan återanvända era burkar. Gjuta en liten dekorations mur eller något. Mvh

    • Det enda jag öppet erkänner att jag samlar på är upplevelser och vackra minnen. Och så stämpel i mitt worldloppetpass. 🙂

  2. Alla samlar vi på tok för mycket på olika saker, vilket med besked uppmärksammas vid den senaste flyttningen. Jag har haft den benägenheten att samla på lite av varje, så nu vet man inte vad jag borde kasta eller spara. 😉

    • Jo så är det, man sparar på alldeles för mycket. Men å andra sidan, har man inget sparat så har man heller inget att ta i händerna när något skall göras eller repareras. Också det är frustrerande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s