Fin sportweekend

Denna helg är rena julaftonen för bänkidrottaren. Åtminstone för den som gillar vintersport. TV har under dagen sänt från Salpausselkä och Ruhpolding. Har man dessutom ambitionen att vara ute i det vackra vintervädret, ja då räcker programmet nog till.

Morgondagen blir ännu värre. Då går ju också Vasaloppet. Mycket intressant som vanligt, och i morgon kommer det att gå undan ordentligt. Några finländska framgångar har vi knappast att se fram emot.

Endast två finländare har lyckats vinna Vasaloppet, Pekka Kuvaja 1954 och Pauli Siitonen 1973. Det är således 39 år sedan Pauli Siitonen vann. På sidan Hevoskuuri.fi finns en intressant artikel som bygger på en intervjuv med Pauli Siitonen. Han vann Vasaloppet utan att veta om det! Och hans bästa tid 4:06 från 1979 står sig rätt bra i statistiken ännu. Artikeln är läsvärd och passar bra som uppvärmning inför Vasaloppet. Du hittar artikeln här.

4 kommentarer på “Fin sportweekend

  1. Ja, det här är en superhelg för såna som gillar att skida och se på skidsport. Sen fortsätter det ännu 2 veckoslut till. Ännu efter 3 veckor går väl sista FM-loppen. Det är bara att njuta. Ska du skida nåt långlopp ännu? Jag tror jag har frågat förr. Kanske jag missat svaret.

    • Jag har nog siktat på något avslutningslopp, men har inget konkret planerat. Borde nog besluta något snart. Annars är vintern förbi.

      Kommer just från ishallen. Sport slog KooKoo i en fullsatt hall och ser starka ut i semifinalen. Hemmaplansfavören håller. Det blev duschen för Forsbacka som gick het som vanligt.

  2. Hej. Hevoskuuri-artikeln om Pauli Siitonen var verkligen intressant. Om jag inte minns alldeles fel så var Pekka Kuvaja den första utlänning som segrade i Vasaloppet. Mvh.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s